A március 11-én kihirdetett rendkívüli jogrend és vészhelyzet értelmében minden olyan rendezvényt kénytelenek voltak lemondani a kulturális intézmények, amely zárt helyen 100 főnél több résztvevőt fogadna. A rendelkezés visszavonásig érvényes, ez azonban nem akadályozza, hogy a különböző színházak vagy koncertszervezők ne próbálják meg így is eljuttatni a közönséghez az élményeket.

Az Óbudai Danubia Zenekar a Zeneakadémia és a 24.hu közreműködésével élő adásban közvetíti a mai nézők nélküli koncertjét a zenekar Facebook oldalán, valamint a 24.hu-n. A zenekar számára fontos, hogy a hűséges közönsége a kialakult helyzet miatt se maradjon zenei élmény nélkül, és most ebben lesz segítségükre a technika. A koncerten ráadásul olyan szólistákát láthatnak és hallhatnak majd az esemény követői, mint a világhírű Perényi Miklós gordonkaművész, és a fiatal zongoraművész, Balogh Ádám, a Bartók Világverseny és Fesztivál 2019-es második helyezettje.

A további előadások megtartásáról, illetve elmaradásáról, pótlásáról, a jegyek és a bérletek visszaváltásáról a zenekar folyamatosan tájékoztatja majd követőit a honlapjukon és Facebook-oldalukon keresztül.

Kiemelt kép: Az Óbudai Danubia Zenekar korábbi koncertje (Fotó: Hrotko Bálint)