Elkezdődött Enyedi Ildikó, az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről című film rendezőjének új filmjének forgatása. A feleségem története Füst Milán irodalmi Nobel-díjra felterjesztett regényéről készül, melynek női főszereplője az a Léa Seydoux lesz, aki az Adél élete című francia drámával vált világhírűvé, de volt már Bond lány is és játszotta Belle szerepét is A szépség és a szörnyetegben. A film férfi főszerepét Gijs Naber, holland színművész játssza.

„Kamaszkorom nagy felfedezése volt ez a regény. Az a gazdag, Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos világ, amelyben Störr Jakab, ez a szeretnivalóan, fájdalmasan becsületes hajósember mozog, nem csupán dekoráció. Épp ez által, elemi módon, az érzékeinken keresztül értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét. Egy szerelmi történet álarcában erről beszél a regény, és erről beszél majd ez a film is.” – mondja Enyedi Ildikó.

A 2020 őszén a mozikba kerülő film felvételei három országban zajlanak majd, a német, olasz és francia koprodukció költségvetését a Filmalap 1,15 milliárd forinttal támogatta, de forrást biztosított többet között a RAI, az RTL Klub és az Eurimages is a mozi számára.

Kiemelt kép: Enyedi Ildikó (Fotó: Csata Hanna)