Alig mutatták be a Hegedűs a háztetőn című musicalt Szegeden, máris megkezdődtek a következő nagyszabású előadás próbái a teátrumban: Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című világhírű regényének színpadi adaptációját Vidovszky György állítja majd színpadra.

A hét elején tartották a Kakukkfészek olvasópróbáját, ahol a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója köszöntötte az alkotókat és elmondta, ez az előadás a mindenki által ismert történet egy egészen más aspektusát igyekszik majd megmutatni.

„Kezeljük úgy, mintha egy kortárs darab lenne, nulláról indulva fejtsük meg minden részletét, ahogy most számunkra értelmezhető. Megkeressük, hogy az 1962-ben írt regényből mi érvényes 2023-ban Magyarországon, mit hallunk ki ebből, mire tudunk igazán reagálni, rezonálni. A színháznak az a szépsége, hogy a mai napról szól, ezért a mondandónkat erre az időszakra kell koncentrálnunk. Frissen nézzünk a történetre, hogy a miénk legyen, ne csak egy ismert mű interpretációja” – erősítette meg a rendező azt, hogy rendhagyó produkcióra készül a teátum színművészeivel, akikkel már nem először dolgozik együtt, négy éve A gyilkos című drámát is közösen mutatták be.

Az ikonikus McMurphy-Ratched párost ezúttal Szegezdi Róbert és Szilágyi Annamária játssza, hozzájuk csatlakozik Borovics tamás, Rácz Tibor, Vicei Zsolt, Nagy László, Károlyi Krisztián, Poroszlay Kristóf, Gömöri Krisztián, Szaszák Zsolt, Ács Petra, Tánczos Adrienn, Szívós László, Ádám Kornél és Vígh István. A díszletet Horgas Péter, a jelmezeket Michac Gábor tervezi, a zenéért Monori András felel. A premiert május 5-án tartják a Kisszínházban.

Kiemelt kép: A Kakukkfészek olvasópróbája (Fotó: Szegedi Nemzeti Színház)