Augusztus 31-én megtartották a hamarosan bemutatásra kerülő Az apa című előadás első olvasópróbáját a Vígszínházban.

A darab írója a kortárs francia szépirodalom fiatal generációjának egyik meghatározó alakja, Florian Zeller munkásságáért számos elismerésben részesült már. Az apa című darabját 2012-ben mutatta be Párizsban, ahol ő maga is rendezte az előadást. A premier hatalmas sikert aratott a közönség körében, a szakma pedig a legjobb színműnek járó Moliére-díjjal jutalmazta a fiatal tehetséget. Darabjában mély empátiával, szeretettel és mégis sok humorral ábrázolja az Alzheimer-kórral való küzdelmet.

A történetben egy idős férfival, Andréval ismerkedhetünk meg, aki lassan kezdi minden emlékét elfelejteni. Úgy érzi minden kezd idegenné válni a számára: a lakása, a bútorai, de még a saját lánya is. Anne, a lánya próbál neki segíteni, de André mindenkit elmar maga mellől, és ezzel ellehetetleníti, hogy segítsenek neki. A lányának pedig végig kell néznie, hogy édesapja hogyan veszíti el szépen lassan a kapcsolatot a valósággal és jut el a gyermeki öntudatlanság állapotába.

Az apa egy rendkívül megható ugyanakkor mégis humoros előadás, amelyben a beteg férfi szemszögéből leshetünk bele az Alzheimer-kór rettenetes világába. A bemutató rendezője Valló Péter, szereplői pedig: Kern András, Bach Kata, Brasch Bence, Waskovics Andrea, Horváth Szabolcs és Márkus Luca. A premier október 17-én este 19 órakor lesz a Pesti Színházban.

Kiemelt kép: Pillanatkép az olvasópróbáról (Fotó: Dömölky Dániel)