Múlt héten megtartották a Vígszínház következő két bemutatójának olvasópróbáit: október 24-én érkezik az Anna Karenina Roman Polák rendezésében a Pesti Színházba, október 25-től pedig Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor klasszikusa, a Mágnás Miska lesz látható a nagyszínpadon, melyet Eszenyi Enikő állít színpadra.

Október 25. Anna Karenina – Pesti Színház

Lev Tolsztoj Anna Kareninája a világirodalom egyik legismertebb nőalakja. A különleges hangvételű történet most a Szlovák Nemzeti Színház rendezőjének, Roman Polák viziójában lesz látható a Pesti Színház színpadán. A címszerepet eredetileg Petrik Andrea játszotta volna, ám kiderült pár napja, hogy a Vígszínházhoz frissen szerződött színművésznő gyermeket vár, így helyére Bach Kata ugrik be. Karenin szerepében Hegedűs D. Géza lesz látható, míg Vronszkijt a szintén friss társulati tag, Orbán Levente játssza majd.

Október 26. Mágnás Miska – Vígszínház

A Mágnás Miska hosszú éveken keresztül csak a Budapesti Operettszínház színpadán volt látható, a 2019/20-as színházi évadban azonban több teátrum is műsorára tűzi, ahogy a Vígszínház is. A három felvonásos nagyoperett főszereplője Miska, a „vazsmegyei” lovászfiú, aki pillanatok alatt arisztokratává vedlik karján Marcsával, a tenyeres-talpas szolgálólánnyal, csak hogy bebizonyítsa a rátarti Korláth grófnak, hogy nem a származáson múlik a műveltség és a tisztesség: egy egyszerű mérnök is méltó lehet lánya, Rolla grófnő kezére. A címszerepben ifj. Vidnyánszky Attila látható, akinek partnere ezúttal is Szilágyi Csenge. RollátDobó Enikő, Baracsot Ertl Zsombor játssza, a szigorú szülőket pedig Hirtling István és Bandor Éva kelti életre.

Kiemelt kép: Bach Kata (Fotó: Szkárossy Zsuzsa) és ifj. Vidnyánszky Attila (Fotó: Juhász Éva)