A Békéscsabai Jókai Színház pénteken tartotta Válótársak című drámájának sajtónyilvános olvasópróbáját a Jókai Szalonba. Bernard Slade és Brestyánszki B. R. színművét Katkó Ferenc rendezi Földesi Ágnes Villő  és Tege Antal főszereplésével.

A teátrum igazgatója, Seregi Zoltán az eseményen elmondta, az egyfelvonásos, nagyjából másfél órás, közönségbarát darab a stúdiószínházi előadások sorát gyarapítja, míg a rendező arról beszélt, hogy a férfi és nő bonyolult kapcsolatát boncolgató előadásban úgy teremtenek majd helyszíneket, hogy azokat valójában nem építik meg, ezért fontos lesz a színészek játéka és jelenléte.

A darab tartalmából: Michael befutott drámaíró, volt felesége, Amy balett-táncosként totál kudarc. Bár már elváltak, mégis ünnepelnek: a házassági évfordulójukat. Kapcsolatuk meghatározhatatlan; a férfi egyik nőbe szeret a másik után, Amy egyetlen társa az alkohol. Aztán Michael egy kerek évre eltűnik, és épp akkor tér vissza, amikor Amy talál valakit, akivel együtt szeretne élni…

A bemutatóra ősszel számíthat a békéscsabai közönség.

Kiemelt kép: A Válótársak olvasópróbája (Fotó: Bencsik Ádám)