Megtartották a Válaszfalak című előadás olvasópróbáját a Belvárosi Színházban, amelyben Kern András és Hernádi Judit csodálatos párosát láthatjuk majd a színpadon.

A darabot Bess Wohl, amerikai drámaíró, forgatókönyvíró és színésznő írta, aki a Broadway egyik feltörekvő csillaga. Az eddigi művei közül a legnagyobb sikert a Pretty Filthy című muicalje hozta meg a számára, ami 2015-ben debütált. Az előadás már a premierjének évében jelölve volt a Lucille Lortel Award-ra és a Drama Desk Award-ra is, az írónő pedig megnyerte érte a Sam Norkin Special Drama Desk Award „az év áttörése” díját. Legújabb produkciója a Grand Horizons január 20-án került a Broadway színpadára.

A Válaszfalak egy idősebb házaspár történetét jeleníti meg a közönség előtt, akik több évtizednyi együttlét után is úgy szeretik egymást, mint a legelején. Miután gyerekeik kirepültek otthonról, egy új lakásban nyitják meg életük következő fejezetét, ám ezzel az eddigi harmónia felborul. „Lehet, hogy ők is ugyanolyanok, mint bárki? Tele beteljesítetlen tervekkel, viszonzatlan érzésekkel, eltitkolt frusztrációkkal? A mama bedobja a bombát. Kezdődhet a romeltakarítás.” – írja az előadás színlapja.

A darab Szabó Máté rendezésében kerül színpadra december 6-án a Belvárosi Színházban Kern András és Hernádi Judit főszereplésében. További szereplők: Pataki Ferenc, Nagy Dániel Viktor, Grisnik Petra, Dékány Barnabás és Peremartoni Krisztina.

Kiemelt kép: Kern András a Válaszfalak című előadás olvasópróbáján (Fotó: Orlai Produkciós Iroda)