Elkezdődtek a Radnóti Színház legújabb bemutatójának, A vágy című előadásnak a próbái, melyet december 21-től láthat a közönség a Radnóti Tesla Laborban.

A történet egy középkorú, középosztálybeli házaspár középszerű mindennapjaiba,enged bepillantást, ahol a mélyben azért megbújik a dráma is. A túltengő szexualitását gyógyszerekkel kordában tartani kényszerülő Fritz látszólag minden, csak nem normális. Legalábbis ezt vallja Ottó, aki otthonába és vállalkozásába is befogadja sógorát, a börtönből frissen szabadult fiút. Bár Fritz nem csinál semmit, a bűnös szenvedély szellője a családi kertészetet üzemeltető Ottót, és a fiatal kertésznőt, Mitzit is egyre jobban meglegyinti. Mennyit ér egy házasság? Mit ad számunkra az összetartozás? Hol kezdődik bennünk az ember, és hol ér véget az állat? Mi a szerelem? Mi a vágy? Hogyan keveredtek így össze a fogalmaink?

Franz Xaver Kroetz német drámaíró a hetvenes években írta meg A vágy című darabját bajor tájszólásban. Alföldi Róbert, az előadás rendezőjének kérésére az újrafordításban nincs nyelvi dialektus, Totth Benedek, író és Perczel Enikő, dramaturg mai szöveget írtak a darabhoz. A produkcióban Hildát Kováts Adél, Ottót Schneider Zoltán, Fritzet Vilmányi Benett alakítja, hozzájuk csatlakozik vendégművészként Bata Éva Mitzi szerepében.

Kiemelt kép: A vágy című előadás szereplői és alkotói (fotó: Dömölky Dániel)