Online tartotta meg a Sissi, a magyar királyné (Erzsébet) című Huszka-mű olvasópróbáját a Monarchia Operett. A produkció a tervek szerint nyáron kerül bemutatásra.

Huszka Jenő operettje egy humorral átszőtt, patinás szerelmi legenda, amely gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar Monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól. Az előadásban olyan neves színészek működnek közre, mint Denk Viktória, Oszvald Marika, Peller Károly, Szendy Szilvi vagy Árvai Dániel. Az operett rendezője Kerényi Mikós Gábor, aki a kultikus Elisabeth című musicalt is rendezte, idén 25 éve. Lévay Szilveszter és Michael Kunze nagy sikerű musicalje, az Elisabeth 1992-ben debütált Bécsben, majd 1996-ban Szegeden is bemutatták, azóta számtalan szereposztásban állították színpadra – töretlen sikerrel.

A produkció előreláthatóan június 11-én Gödöllőn debütál, ezt követően pedig több város szabadtéri színpadán is bemutatkozik. Augusztus 15-én, a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz a budapesti premier, és ezt követi egy erdélyi turné, ősszel pedig egy magyarországi körút.

Kiemelt kép: Oszvad Marika (Fotó: Jegy.hu) és Peller Károly (Fotó: Zsigmond László)