Tegnap tartotta az Orlai Produkciós Iroda Abe Burrows Kaktuszvirág című komédiájának olvasópróbáját. A december 3-án bemutatásra kerülő darab rendezője Novák Eszter, főbb szerepekben Kovács Patrícia, Ötvös András, Józsa Bettina / Gombó Viola Lotti és Hunyadi Máté / Rohonyi Barnabás láthatók.

A történetet szerint Julian, a jómódú fogorvos éli az agglegények izgalmas életét, amin nem is szeretne változtatni, így barátnőjének, Toninak azt hazudja, hogy nős. Ezzel csak az a baj, hogy amikor mégis szorosabbra szeretné fűzni a kapcsolatot a lánnyal, az mindenáron találkozni akar a „feleségével”, hogy könnyebbé tegye a „válást” számára. Nincs mese, Juliannek sürgősen szüksége van egy nőre, aki beugrik a szerepre, amire természetesen az asszisztense, Stephanie a legalkalmasabb, hiszen már 10 éve ő tartja kézben a férfi dolgait. Arra persze senki sem számít, hogy az alakítás tökéletes lesz, és azonnal átrendezi a viszonyokat…

A darab zenés verziója számos alkalommal volt már látható hazai színpadokon, ám a Broadway-változat most először kerül bemutatásra Magyarországon. Az ebből készült világhírű filmben Walter Matthau, Ingrid Bergman és Goldie Hawn szórakoztatja a nézőket, ám a Belvárosi Színházban sem vár kevesebb nevetés a nézőkre, erről a kiváló színészek, a pergő párbeszédek és a viccesebbnél viccesebb szituációk gondoskodnak majd.

Ötvös András a Kaktuszvirág olvasópróbáján (Fotó: Takács Attila)

Kiemelt kép: Kovács Patrícia és Józsa Bettina a Kaktuszvirág olvasópróbáján (Fotó: Takács Attila)