Ahogy arról már áprilisban hírt adtunk, a Nemzeti Filmintézet három magyarországi játékfilm gyártási támogatásáról döntött, melyek között Szeleczki Rozália első nagy játékfilmje, a Cicaverzum is helyet kapott.

A film, amelynek főszerepét Törőcsik Franciska és Polgár Csaba játsszák, már két hete forog Budapesten. A történet főszereplője egy harmincéves lány, Fáni, aki a múltja miatt már rég lemondott a szerelemről, ám egy napon elkezd neki udvarolni egy fekete macska. Főhősnőnk sikeres építész, de szíve mélyén megmaradt kislánynak, így bedől a macsó Macskának, annak ellenére, hogy a kandúr hangját csakis ő hallja. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a nárcisztikus Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De mit szól ehhez Mihály, a macska sármos gazdája? A film valódi tétje, hogy a főszereplő Fáni rájön-e, elakadt a múltban, és emiatt menekül álomvilágba.

Szeleczki Rozália rendező elmondta, hogy a Cicaverzum egy olyan világban játszódik, ahol a furcsa a normális, ezáltal különös módon nagyon hasonlít a valóságra. Épp emiatt lett fontos számára ez a film, hiszen ebben a mesei, abszurd világban a drámai élethelyzeteket is lehetséges humorral, könnyedséggel ábrázolni. A forgatókönyvet a rendező Kemény Zsófival közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz) a főszereplő Fánit Törőcsik Franciska alakítja. A Macska Patkós Márton hangján szólal meg, gazdáját Polgár Csaba játssza. A további szerepekben többek között Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Martin Márta, Tordai Teri, Blahó Gergő és Kiss Tibi zenész is látható lesz. A Cicaverzum látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi. A zenei karrierre vágyó Macska rapdalát Schwarcz Ádám (Beton.hofi) készítette, a film zeneszerzője Czitrom Ádám.

Kiemelt kép: Törőcsik Franciska és Polgár Csaba a Cicaverzum forgatásán (Fotó: Glódi Balázs / Lupa Pictures)