Krúdy Gyula novelláiból Bognár Róbert és Schlanger András alkalmazta színpadra a Szindbád ma révbe ér című zenés játékot, melyet 2021. szeptember 10-én mutatnak be a 6szín-ben Tóth József rendezésében. A darab egy felvidéki kisváros, Podolin kisvendéglőjében, a „Krakkói Kalap”-ban játszódik: a reggeli delizsánsszal érkezik Szindbád, hogy megszöktesse Hopfen borkereskedő úr boldogtalan feleségét, Amáliát. A fogadóban ismerős arcok, édes dallamok, elfeledett ételek, kísérőnek armagnac vagy cognac várja a betérőket. Közben pedig egyre több a kérdés: Hol késik Amália? Hogyan kerül a képbe a régi elhagyott kedves, Majmunka? Ami azonban talán még ezeknél is fontosabb: Révbe érhet-e Szindbád, a nők lovagja?

Szindbádot Schlanger András alakítja majd, Vendelin szerepében Kerekes József lesz látható, Martin Márta pedig Majmunkát és Morvainét kelti életre. Tornyi Ildikó öt szerepben is bizonyíthat, ő játssza Mimit, Annát, Lenkét, Fánit és Amáliát is. Szvicsek szerepében Gazda Bencét / Dráfi Kálmánt, Zsiveli Pajáéban Darvas Benedeket láthatja a közönség.

Az előadásban elhangzó zenéket és dalokat Márkos Albert szerezte, a verseket Várady Szabolcs írta. A díszletért Vati Tamás, a jelmezekért Kovács Andrea felel.

Kiemelt kép: A Szindbád ma révbe ér alkotócsapata (Fotó: Szkárossy Zsuzsa)