A Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósuló Most vagy soha! 1848-ba repít vissza minket, hogy korhű díszletekkel, ismert magyar történelmi személyek életre keltésével és grandiózus látványvilággal bemutassa a márciusi ifjak forradalmát. A film a megtörtént eseményeket és valóban létező embereket fiktív karakterekkel és cselekményszálakkal fogja színesíteni, így nem meglepő, hogy a produkció az ismert és újonc színészek mellett többezres statisztériát is felvonultat. 

A forgatás április 20-án kezdődött meg Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk forgatókönyve alapján, Lóth Balázs (Pesti balhé) rendezésében és egészen augusztus végéig fog tartani olyan helyszíneken, mint a budapesti Magyar Nemzeti Múzeum, a fővárosi Andrássy út és a Budai Vár, valamint Sopronban, Esztergomban, Komáromban is rögzítenek. Az olyan ikonikus helyek, mint a Pilvax kávéház vagy éppen a Landerer nyomda a fóti NFI Stúdióban felépített, életnagyságú díszletvárosban kaptak helyet, ahol többek között a Nemzeti Múzeum előtti vásártér, az azt körülölelő sikátorok és a várost kettőszelő Duna a rajta lévő hajóhíddal is megjelennek. 

Persze az ismert helyszínek mit sem érnének az azokhoz kötődő történelmi személyeink nélkül, így Jókai Mórt Koltai-Nagy Balázs, Vasvári Pált Fehér Tibor, Irinyi Józsefet Ertl Zsombor, Bulyovszky Gyulát Molnár Gusztáv, Vajda Jánost Reider Péter, Vidats Jánost Hajdu Tibor, Degré Alajost Berettyán Sándor, Irányi Dánielt pedig Novkov Máté alakítja, míg a csapat vezetőjét, Petőfi Sándort Berettyán Nándor kelti életre. Petőfi szerelmét, Szendrey Júliát Mosolygó Sára formálja meg. Rajtuk kívül a szereplőgárdát erősíti Horváth Lajos Ottó (a császári rendőrséghez tartozó Farkasként), Lukács Sándor (Léderer Ignácként), Szerednyey Béla (Landerer Lajosként) és Nagy Sándor (Emich Gusztávként) is. 

A Most vagy soha! 2024 tavaszán kerülhet a hazai mozikba a Fórum Hungary forgalmazásában. 

Kiemelt kép: Egy elkapott pillanat a Most vagy soha! forgatásán (Fotó: Nemzeti Filmintézet)