Március elején kezdődtek el Jean Cocteau Rettenetes szülők című darabjának próbái a Thália Színházban. A bemutatót április 9-én a Télikertben tartják, az előadást Kelemen József rendezi.

Párizs a szerelem, a művészet és az őrületig fokozott családi tragikomédiák otthona – főleg, ha a lázálmok specialistája, Jean Cocteau fejéből pattan ki az alábbi történet. A színdarab főszereplője Yvonne, egy öngyilkos hajlamokkal küzdő anya, aki megszállottan imádja egyszem fiát. Michel a felnőni képtelen fiú, aki pechére egy ilyen anya mellett bele mer szeretni egy fiatal lányba – és ott áll köztük Georges, az apa, akinek nagy magányában sikerült belezúgnia pont ugyanebbe a titokzatos szeretőbe. Ebben a fájdalmas titkokkal telepakolt őrületben igyekszik rendet vágni a nett és poroszos nagynéni, Léonie, aki valaha, úgy huszonhárom évvel ezelőtt, még az apa menyasszonya volt.

Az ötszereplős, végletekig feszített színmű felér egy mesterkurzussal, ha érzelmi zsarolást, házassági titkolózást és szerelmen belüli hidegháborús taktikát tanulnánk. Persze az ilyen családi összecsapások tőlünk sem idegenek. A főszereplőket Csarnóy Zsuzsa és Ember Márk alakítják, mellettük Udvarias Annát, Rancsó Dezsőt és Jeney Luca Viktóriát láthatja a nagyközönség. A jelmezekért Cselényi Nóra, a díszletért Khell Zsolt felel. Az szövegkönyvet Bendi Balázs fordította magyar nyelvre.

Kiemelt kép: Pillanatkép az olvasópróbáról (Fotó: Thália Színház