A Szegedi Pinceszínház még májusban forgatott egy filmet a Szeged Televízióval együttműködve. A teátrum nagy sikerű színpadi előadásából, a Tessék engem elrabolni! című ifjúsági darabból adaptált családi film Janik László forgatókönyve és Klucsik Edit rendezése alapján készült. Az alkotás érdekessége, hogy egyik főszerepét – ahogyan ez a beharangozó kedvcsináló előzetesből is kiderül – maga Szeged városa játssza.

A hivatásos színészek mellett közel húsz gyermekszereplőt felsorakoztató produkció színházi-, televíziós- és zenei szakemberekből összeálló stábja augusztus 15-én, egy zártkörű vetítés keretében tekintheti majd meg az elkészült filmet. Az alkotás nemcsak a koprodukciós partnerek sokféle nézőpontjának, de a zene, az irodalom, a színház és a televízió sajátos, izgalmas elegyének találkozásaként született meg: Márton Klára regényének érzékenységét, Varga Bálint és Janik László színpadi feldolgozásának zenéjét, lendületét a film médiuma adta látásmóddal ötvözik. Az időtlen, szívhez szóló történet modern képi világgal találkozik, a kulissza pedig a Tisza-parti város mai szépsége, eldugott kis helyei.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott projekt keretében készült játékfilmet hamarosan a nagyközönség is láthatja majd. A szegedi Belvárosi Moziban tartandó díszbemutatót követően a Szeged TV tűzi majd műsorára 2021 szeptemberétől, abban bízva, hogy a tévénézők egy újabb generációja ismeri és szereti majd meg a kis Misit, a gyermekotthon lakóit és nevelőit, és tudja meg, mit jelent a rejtélyes fölkiáltás: „Tessék engem elrabolni!”

Kiemelt kép: Pillanatkép a Tessék engem elrabolni! című film forgatásáról (fotó: Szügyi Tamás)