Különleges szórakozásban lehet részük azoknak, akik július 17-én kilátogatnak a budapesti Margitszigeti Szabadtéri Színpadra, ugyanis a szezont Rost Andrea szoprán és Piotr Beczala tenor koncertje nyitja meg: a gálaest során Verdi, Puccini, Johann Strauss, Lehár és Kálmán Imre színpadi műveinek népszerű áriái és duettjei is felcsendülnek (őket a Magyar Állami Operaház Zenekara kíséri a Hamburgi Állami Operaház állandó karmesterének, Halász Péter vezényletével). 

Az új szezon keretében láthatják majd az érdeklődők Rossini A sevillai borbély című vígoperáját is, amelyben Rosinát Annalisa Stroppa mezzoszoprán, Figarót pedig Giorgio Caoduro bariton alakítja – a Magyar Állami Operaház zenekarát ezúttal Kocsár Balázs vezényli. A nagyszínpadon Vidnyánszky Attila rendezésében mutatják be Erkel Ferenc Bánk Bán című operáját, amelyben Molnár Levente, Mester Viktória, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos és Boncsér Gergely lépnek színpadra. 

A szabadtéri színpad ezeken kívül is tartogat izgalmas programokat a kultúrára éhezők számára, hiszen látható lesz többek között az Elisabeth című musical, fel fog lépni Emir Kusturica, Fenyő Miklós, a Budapest Bár, valamint Geszti Péter és barátai, továbbá filmzenei koncertre is sor kerül (az Óbudai Danubia Zenekar Fellini 100 címmel Nino Rota válogatott szerzeményeit adja elő). Nem maradhatnak el az irodalmi séták és mesejátékok sem, érdemes átböngészni a részletes programtervezetet

Kiemelt kép: Jelenet az Elisabeth című musicalből (Fotó: Margitszigeti Szabadtéri Színpad)