Hámori Máté, a Danubia Zenekar művészeti vezetője Semmi komoly címmel indított rádióműsort a Klasszik Rádióban. Péntek esténként 19 órától a Liszt Ferenc-díjas karmester művészekkel, tudósokkal, közéleti emberekkel beszélget művészetről, túlvilágról, jövőről, szépségről, szerelemről, gasztronómiáról és minden másról.

A karmestereknek általában csak a mozdulatait látjuk egy koncerten, és csak nagyon ritkán halljuk saját hangjukat. Néha interjúk során nyílik alkalmunk jobban megismerni gondolataikat, művészi hozzáállásukat, arra azonban hazánkban még nem volt példa, hogy egy karmester műsorvezetőként állandó saját rádióműsort indítson. „A műsor nem klasszikus értelemben vett interjú, hanem valós beszélgetés, kötetlen eszmecsere olyan emberekkel, akiket jól ismerek és tisztelek, és akikkel már korábban is összesodort valamilyen formában az élet. Mondhatjuk azt is, hogy két barát beszélget az őket érdeklő szép és akár mások számára feleslegesnek tűnő dolgokról” – mondta el a műsorról Hámori Máté.

A műsor vendége volt már Kolonits Klára operaénekesnő, Cserna-Szabó András író, Horvát Lili filmrendező, Janklovics Péter humorista vagy Zombola Péter zeneszerző. A péntek esti Klasszik Rádiós sugárzás után a beszélgetések podcastként az összes streaming szolgáltató platformján is visszahallgathatók.

Kiemelt kép: Hámori Máté (Fotó: Emmer László)