Az eddig hazánkban is elérhető HBO GO-t leváltotta a WarnerMedia kibővített streamingszolgáltatása, az HBO Max, amely az HBO, a Warner Bros., a DC, a Carton Network, a Max Originals és más tartalmaknak otthont adó platformként próbálja elhappolni az előfizetőket olyan riválisoktól, mint a Netflix és az Amazon Prime. Bár a kínálatot legfőképpen az angol és amerikai sorozatok, illetve filmek teszik ki, azonban az HBO Max rendelkezik olyan kategóriával is, ami kifejezetten a magyar alkotásokat gyűjti. 

A magyar gyártású alkotások között helyet kaptak friss (Pilátus, Pesti balhé, Hab, Anyáim története)  és régebbi (Seveled, Lajkó – Cigány az űrben, Kojot) premierek, játék- és dokumentumfilmek (Visszatérés Epipóba, Ultra, Overdose, Dívák) egyaránt, sőt akadnak sorozat is (Aranyélet, Terápia, Társas játék). Kiemelnénk több különleges filmet is, így például nem érdemes kihagyni Horvát Lili romantikus drámáját (Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre), Schwechtje Mihály tinédzserdrámáját (Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂), Fliegauf Bence drámáját (Rengeteg – Mindenhol látlak), valamint Gryllus Dorka és Simon Kornél kisfilmjét (Zuniverzum – Jelenetek egy szerelemből). 

A sajtóközlemény szerint egyébként számos hazai gyártású tartalomra számíthatnak az előfizetők a jövőben, így itt fog debütálni Zsótér Indi Dániel, Vida Orsolya és Dimeth Balázs Ferenc részben közösségi finanszírozásból készült szkeccsfilmje, A Karantén Zóna, valamint ide fog felkerülni Holtai Gábor filmje, a Lovas Rozi és Molnár Áron főszereplésével készült Második kör is. Ugyancsak az HBO Max lesz az otthona Aracsi Norbert Elfelejtett nemzedék című rendezésének, továbbá fel fog kerülni Kis Hajni nagy sikerű filmje, a Külön falka is. A tavasz folyamán pedig egy magyar sorozat is erősíteni fogja az HBO Max felhozatalát, ez A besúgó névre hallgató, a ’80-as évek kommunista Magyarországában játszódó nyolc részes széria lesz Szentgyörgyi Bálint, Mátyássy Áron és Miklauzic Bence rendezésében. 

Kiemelt kép: Kerekes Vica a Hab című film egyik jelenetében (Fotó: 24.hu)