Augusztus 23. éjfélig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: 2020-ban Csankó Zoltán, Földes Tamás és Vlahovics Edit várja a voksokat. 

A Kaszás Attila-díjat Pokorni Zoltán, a XII. kerület (Hegyvidék) polgármestere, és a Mozaik Művészegyesület elnökeként Szűcs Gábor alapította 2008-ban a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az alapítók a díjjal a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl, Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását tűzték ki célul, hiszen a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok igazi közösséggé formálásában, ahol dolgozott. Az idén a szakmai megbecsülésen túl komolyabb pénzösszeg is jár a nyertesnek: az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelő államtitkársága bruttó 800 ezer forint, a Raiffeisen Bank bruttó 600 ezer forint összeggel támogatja a díjazottat.

A szavazás két fordulóból áll: első alkalommal a színházi társulatok maguk választanak ki egy színművészt a soraikból, majd a második szakaszban az immáron szűkített listán lévő jelöltekre a közönség voksolhat az online felületen keresztül. Az idei esélyesek között Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház), Földes Tamás (Budapesti Operettszínház) és Vlahovics Edit (Szombathelyi Weöres Sándor Színház) szerepel.

A Kaszás Attila-díj jelöltjeire a www.kaszasattiladij.hu weboldalon lehet szavazni.

Kiemelt kép: Földes Tamás (fotó: Budapesti Operettszínház), Vlahovics Edit (fotó: Ilovszky Béla/jegy.hu), Csankó Zoltán (fotó: Győri Nemzeti Színház)