A Moobius könyváruház elsődlegesen az Alexandra Kiadócsoporthoz tartozó kiadók (Alexandra, Európa, Cartaphilus) könyveinek webáruháza, ám a napokban elindították online hangoskönyv-szolgáltatásukat is, így a legnépszerűbb szerzők – köztük Háy János, Jojo Moyes, Leiner Laura, Frei Tamás – regényeit mostantól neves művészek tolmácsolásában is meghallgathatjuk.

A hangoskönyvek a lehető legszélesebb közönséget kívánják megszólítani, így a szórakoztató irodalom mellett meséket, ifjúsági regényeket és szépirodalmat is találunk a most induló szolgáltatás listájában. A 100 mese Mátyás királyról című könyvet Papp János, a 100 Ezópusz-mesét Kálloy Molnár Péter adja elő, Leiner Laura, hazánk egyik legnépszerűbb tiniregény-írója művét, az Ég veledet pedig Dobó Enikő tolmácsolásában hallgathatjuk meg. Frei Tamás legsikeresebb regényeit (A megmentő, A Bankár, 2015, Agrárbárók, Bábel) Viczián Ottó, Jojo Moyes romantikus sorozatának első két részét (Mielőtt megismertelek, Miután elvesztettelek) Molnár Ilona, a Mielőtt megismertelek című filmben a főszerepet játszó Emilia Clark magyar hangja olvassa fel. Háy János a Ne haragudj, véletlen volt című regényét a szerző előadásában hallgathatjuk meg, Havas Henrik A magyar keresztapáját pedig Galambos Péter szólaltatja meg.

A kortárs szerzők mellett egy igazi magyar klasszikus, Rejtő Jenő is megtalálható a kínálatban, mintegy 14 műve került felolvasásra, olyan színészek tolmácsolásában mint Csőre Gábor (A tizennégykarátos autó, Vesztegzár a Grand Hotelben), Király Attila (Csontbrigád, Egy bolond száz bajt csinál, A boszorkánymester, Vanek úr Párizsban), Csiby Gergely (Texas Bill, a fenegyerek; A sárga garnizon; Az ellopott század, Az előretolt helyőrség), Szabó Máté (Pokol a hegyek között, Az ellopott futár) Kálid Artúr (Tigrisvér) és Ónodi Eszter (A szőke ciklon).

Ónodi Eszter (Fotó: Várady Nikolett)

Az új szolgáltatás különlegessége, hogy azontúl, hogy a könyveket egyesével is megvásárolhatjuk, elő is fizethetünk azokra. A 12 hónapra szóló előfizetés esetén – melynek díja 2.999,- Ft/hó – minden hónap elején egy kreditet írnak jóvá, amelyet egy vagy több, általunk választott hangoskönyvre válthatunk be.

Kiemelt kép: Dobó Enikő (Fotó: Dömölky Dániel)