Tegnap indult és egy hétig tart a Független Előadó-művészeti Szövetség Segélyalapját támogató aukció, amelyhez a hónap első hétvégéjén Budapest-szerte lezajlott kirakART fesztivál művészei adományoztak tárgyakat. A kezdeményezés keretében az alkotásokra a Jurányi Inkubátorház Facebook-oldalán keresztül lehet online licitálni június 23-ig.

A június 4. és 6. között Budapest 25 helyszínén lebonyolított kirakART sikerességén felbuzdulva a szervezők felkérték a résztvevő művészeket, hogy ajánljanak fel olyat tárgyakat jótékonysági célra, melyek performanszaikban, installációikban szerepeltek, vagy köthetők az eseményhez. Összesen 15 felajánlás érkezett, ezek kerültek be az online aukció kínálatába. Igazi „művészeti csemegékre” tehetnek szert a licitálók, hiszen meg lehet szerezni többek között Rácz Nóra grafikustól a Margit-negyed virágboljában készített élőrajzot, Martinkó Márk Mesterséges zöld című sorozatának egy fotóját, Murányi Kristóf Insomnia című digitális rajzát, Nagy Fruzsina jelmeztervező a Lakókocsi zoomosítva című kreációját ajánlotta fel, a Gólem Színház pedig egy frissen sütött babkával – jeruzsálemi csokis kaláccsal – járul hozzá az akcióhoz.

A szervezők számítanak minden, a független kortárs művészeket segíteni kívánó adományozóra. A licit kizárólag a Jurányi Inkubátorház Facebook-oldalán zajlik június 17. és 23. között, a támogatást közvetlenül a FESZ Segélyalapjának utalják.

Kiemelt kép: Narrativa Kollektiva happening a kirakART-on (Fotó: Bogdán Réka)