Június 21-én indult a Metropolitan Opera Live in HD-sorozat 2022/23-as szezonjának előadásaira a jegyvásárlás az Urániában, másnaptól pedig online is megkezdték az értékesítés.

A Metropolitan Opera a The Met: Live in HD sorozatnak köszönhetően vált a világ legnagyobb alternatívtartalom-közvetítőjévé. Több mint 70 ország több mint 2200 mozijában vetítik az előadásaikat, így a világszerte elért nézők számát tekintve is egyedülálló a művészeti intézmény. Amikor 2006-ban elkezdődtek az élő közvetítések, még kizárólag a Met kísérletezett azzal, hogy alternatív tartalmat juttasson el a mozikba. A program azóta évről évre bővül, ez idáig több mint 24 millióan váltottak jegyet a Met élőben közvetített előadásaira. A közvetítéseket maguk a Met sztárjai vezetik: a szünetekben ők interjúvolják meg az előadás szereplőit, készítőit, ők kísérik körbe a nézőket a színfalak mögött.

A 2022/23-as évad kínálatában hét új produkció, köztük három Met-premier található. Az évad nyitóelőadása október 22-én Luigi Cherubini Médeiája lesz, a címszerepben Sondra Radvanovskyval, David McVicar rendezésében. A szezon világpremierje december 10-én Az órák című opera lesz, amelyet Kevin Putts az Oscar-díjas filmet is ihlető regény nyomán írt, és amelyet a káprázatos Renée Fleming, Joyce DiDonato és Kelli O’Hara trió főszereplésével láthatunk, Phelim McDermott víziójában. Az új produkciók közé tartozik még Umberto Giordano ritkán látható Fedorája (élő közvetítés: január 14., rendező: David McVicar), Richard Wagner Lohengrinje (élő közvetítés: március 26., rendező: François Girard), valamint Terence Blanchard új operája, a Bajnok (élő közvetítés: április 29., rendező: James Robinson). Az évad zárásaként két Mozart-klasszikus, a Don Giovanni (élő közvetítés: május 20., rendező: Ivo van Hove) és A varázsfuvola (élő közvetítés: június 11., rendező: Simon McBurney) mutatkozik be új színrevitelben.

Jelenetkép a Falstaffból (Fotó: Metropolitan Opera/Uránia)

Emellett pedig három korábbi rendezésben látható klasszikus teszi teljessé az évad programját, új szereposztással: november 5-én és 20-án a Traviata (rendező: Michael Mayer, főszereplők: Nadine Sierra, Stephen Costello, Luca Salsi), április 1-jén és 9-én a Falstaff (rendező: Robert Carsen, főszereplők: Michael Volle, Hera Hyesang Park, Ailyn Pérez, Marie-Nicole Lemieux, Jennifer Johnson Cano, Bogdan Volkov, Christopher Maltman), április 15-én és 23-én pedig Strauss Rózsalovagja (rendező: Robert Carsen, főszereplők: Lise Davidsen, Isabel Leonard, Erin Morley, Katharine Goeldner, René Barbera, Thomas Ebenstein, Markus Brück, Günther Groissböck) lesz látható.

Kiemelt kép: Richard Wagner: Lohengrin (Fotó: Metropolitan Opera/Uránia)