November 5-én elindult a jegyértékesítés a Müpa 2022-es programjaira, ahol a nemzetközi klasszikus és könnyűzenei szcéna, a magyar kulturális élet legkiemelkedőbb előadóival, valamint jól ismert fesztiváljaival és tematikus programsorozataival találkozhat a nagyközönség.

A könnyed műfajok kedvelői számos izgalmasnak ígérkező program közül választhatnak, a netkorszak ifjú titánjának monumentális estjétől a hazai pop veteránjainak nagyívű produkciójáig: fellép például a Youtube-on 2012-ben berobbant, és azóta is szárnyaló Jacob Collier, illetve a nagyszabású, különböző stílusokat és irányzatokat magába foglaló, többlemezes Djesse is. De nemcsak a tengerentúlról érkező ikonok adnak koncertet a következő hónapokban: 70. születésnapja alkalmából a hazai popzene emblematikus figurája, Müller Péter Sziámi és saját együttese az Óbudai Danubia Zenekarral, valamint jeles vendégekkel kiegészülve csap ünnepi örömzenélést, amelyben legnépszerűbb slágerei mellett természetesen friss szerzeményei is helyet kapnak. A Grecsó Krisztián-Hrutka Róbert páros pedig egy meghitt hangulatú este erejéig zenekarrá bővül, és egy rendhagyó, irodalom és zene határmezsgyéjén egyensúlyozó, személyes hangvételű lemezbemutatóval készülnek, amelyen a dallamok éppen olyan fontosak, mint az elhangzó szövegek.

A Müpa épülete (Fotó: Müpa)

Az évad második felében pedig visszatérnek, és ismét gazdag programkínálattal jelentkeznek az intézmény nagy érdeklődésre számot tartó fesztiváljai is, mint például a világhírű Budapesti Wagner-napok, amelynek keretében végre ismét személyesen találkozhatnak egymással a Wagner-operák elkötelezett rajongói. De megrendezésre kerül az immár hagyományosnak számító, háromnapos Jazztavasz is, ahol a francia–dominikai Cyrille Aimée koncertje mellett két izgalmas társulás, a Yellowjackets és a WDR Big Band, illetve a Sarah McKenzie Group és Bolla Gábor  játékát élvezhetjük. A Régizene Fesztiválon pedig ezúttal Cherubini és Händel művei mellett a katalán reneszánsz remekeiből is ízelítőt kaphatnak az érdeklődők. A programot pedig a világszerte ünnepelt mexikói tenor, Rolando Villazón és az Ensemble L’Arpeggiata estje koronázza meg. Emellett folytatódnak a Müpa népszerű irodalmi és zenés sorozatai is: a New York-i Metropolitan Opera közvetítései között három vadonatúj előadást és közkedvelt klasszikusokat találnak az érdeklődők, de az újcirkusz- és táncelőadások rajongóinak is lesz miből válogatniuk.

Az előző évekhez képest újdonság, hogy a Müpa a 2021/22-es szezonra nem bérleteket kínál, hanem egyesével értékesíti az előadásait.

A teljes programkínálatot a Müpa oldalán tekinthetik meg.

Kiemelt kép: Baráth Emőke és Philippe Jaroussky (Fotó: Müpa)