Sokáig bizonytalan volt, hogy megrendezésre kerülhet-e az idei Kultkikötő programsorozata, a napokban azonban biztossá vált, hogy a 15. jubileumi évad sem fog elmaradni, és a közönség nem fog színházi előadások és koncertek nélkül maradni a nyáron.

A szabadtéri kulturális programokat a biztonsági szabályokkal összhangban idén is több Balaton-parti helyszínen szervezik meg: Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, Badacsonyban és most először Balatonszárszón is. Bár az eredetileg tervezett repertoár a szabályozások értelmében megváltozott, a szervezők közel 50 színházi és zenés programmal készülnek a felnőtt közönségnek, illetve körülbelül 80-nal a gyerekeknek.

Az évad 2020. július 3-án, a Vérző Magyarország című felolvasóesttel indul, majd péntek esténként többek között látható lesz Járai Márk Cseh Tamás-estje, Grecsó Krisztián Megyek utánad című könyvének színpadi adaptációja, és Mácsai Pál Azt meséld el, Pista! című előadása is. Valamint fellép majd a GRUND – vígszínházi fiúzenekar is, amiről korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk.

A nézők biztonsága érdekében és a szabályozás értelmében a programokon való részvételre csak korlátozott létszámban lesz lehetőség, ezért is érdemes minél hamarabb jegyek váltani a kiválasztott előadásokra, koncertekre. Jegyek már kaphatók a Kultkikötő hivatalos weboldalán.

Kiemelt kép: Kultkikötő 2020 fotómontázs (Fotó: Kultkikötő)