Az idén elindított GROOVE az ország első, kifejezetten táncos témákkal foglalkozó podcastja. Ötletgazdája és szerkesztője Megyeri Léna tánckritikus, táncszakíró. A GROOVE közösségi felületei blogszerűen mutatnak be izgalmas személyiségeket, történeteket és alkotásokat a tánc világából – minden hónapban más-más témát körüljárva.

Megyeri Léna beszélgetőtársa minden alkalommal egy olyan ismert személyiség lesz, aki valamely művészeti ágban otthonosan mozog, ám a tánc területén nem szakértő, így ő az, aki a laikus néző szemszögét képviseli a beszélgetésben.

A táncos ismeretterjesztő projekt célja, hogy igényesen, de közérthetően mutassa be a tánc sokszínűségét, és közelebb hozza az emberekhez ezt a művészeti ágat a modern médiafelületekben rejlő lehetőségek kihasználásával. Februárban a tánc és a popzene találkozása áll a bemutatott történetek középpontjában. Hamarosan pedig újabb és újabb tartalmakkal bővül a kínálat.

Az első adás vendége Eke Angéla színésznő, témája pedig a belga Rosas társulat 1983-as előadása (és annak 1997-es filmváltozata), Anne Teresa De Keersmaeker koreográfiája, a Rosas danst Rosas. A produkció néhány éve felkeltette a közönség érdeklődését is, amikor fény derült arra, hogy Beyoncé Countdown című videoklipjének néhány részlete kísértetiesen hasonlít a Rosas táncfilmjének egyes jeleneteire.

Kiemelt kép: Eke Angéla és Megyeri Léna (Fotó: GROOVE)