A debreceni Csokonai Nemzeti Színház ifjúsági programja a HátTér program keretében azt a célt tűzte ki, hogy minél több hátrányos helyzetű gyerekhez jusson el osztálytermi színházi előadásaival. A Csokonai Ifjúsági Program (röviden: CSIP) eddig is elkötelezett volt az iránt, hogy a fiataloknak szánt részvételi programjaival a legtávolabbi, legeldugottabb településekre is ellátogasson és közös gondolkodást kezdeményezzen.

Most ezt a lehetőséget szeretnék kiszélesíteni, ezért a 2023/24-es évadban meghirdették a HátTér programot, amelynek keretein belül tíz Hajdú-Bihar megyei általános- és középiskolai osztályba juttatják el térítésmentesen az előadásaikat. A programra olyan általános- és középiskolai osztályok jelentkezését várják, ahol magas a hátrányos helyzetű tanulók aránya, ahol anyagi-vagy földrajzi nehézségekbe ütközik az osztálytermi színházi nevelési előadások megszervezése. Jelentkezni az iskolát és az osztályt bemutató e-mailben lehet Varga Nikolettnél az alábbi e-mail címen. A kéréseket jelentkezési sorrendben teljesítik.

Kiemelt kép: Jelenetkép a CSIP – Csokonai Ifjúsági Program Trigonometria című tantermi előadásából (Fotó: Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen)