Az Ülj mellém! – sport és művészet a tehetségekért program már két éve van jelen a legnagyobb közösségi oldalon, amely fiatal, kezdő és szakmájukban már több éve bizonyító tehetségek számára ad lehetőséget, hogy összehozza őket egy beszélgetés és egy közös program erejéig. A videóepizódokban rövid portréinterjúkban mutatják be a művészeket és sportolókat, hogy a közönség közelebb kerüljön az ismeretlen tehetségekhez.

Az Ülj mellém! ötletgazdája Fodor Annamária, a Pintér Béla Társulat színésznője, aki férjével (aki profi sportoló) együtt hozta létre a programot, melynek kapcsán már több eseményen segítették tehetséges fiatalok továbbtanulását és érvényesülését.

A kezdeményezés most új koncepcióval érkezik, amelyben az eredeti elképzelést viszik tovább, a beszélgetések előtt azonban a résztvevők közösen valamilyen kulturális eseményen vesznek részt. „Biztosak voltunk abban, hogy bőven akad közös téma a hangulatos sütizés közben a Czakó kert teraszán, de azért a találkozásokat megelőzően szerveztünk egy-egy közös kulturális programot is témaindítónak.” – mesélte Fodor Annamária, aki nemcsak alapítója a programnak, hanem a beszélgetések egyik vezetője is. A színésznő mellé Molnár Andrea táncművész és sportoló csatlakozik a műsorvezetésben.

Az adásokat már másfél éve kezdték rögzíteni, a kemény munka eredményét pedig mostantól minden héten pénteken 19:00 órától nézhetik meg az érdeklődők a beszélgetéssorozat webes felületein. Az első epizód a színházi világnapon került feltöltésre, amelyben Udvaros Dorottya színésznő, Miklós Edit alpesi síbajnok és Bercsényi Péter színész- bábművész beszélgetnek a Műcsarnok egyik kiállításáról, vágyaikról és álmaikról.

Kiemelt kép: Molnár Andrea és Fodor Annamária (Fotó: Manna Produkció)