A Margitszigeti Színház felmérése szerint a fiatalok színházba járási, kikapcsolódási szokásai az elmúlt években jelentősen megváltoztak. Az online tér egyre nagyobb mértékű jelenléte, a vonzó zenei fesztiválok elvitték a fókuszt a tartalmas, színházi élményszerzésről, így a fiatalok távolabb kerültek a színháztól, különösképp a klasszikus műfajoktól. A Margitszigeti Színház a távolság áthidalására a Színház+ csomaggal egyedi, csábító nyári ajánlatával kívánja megszólítani a középiskolásokat, főiskolásokat és egyetemistákat.

A Margitsziget természeti és történelmi környezetébe ágyazott szabadtéri színházban az operák nagyívű dallama vagy a balettek a test, a mozgás által elmesélt története, a musicalek dinamikus világa mind külön és együtt is páratlan és komplex élményt kínálnak. A színház küldetésének érzi, hogy megszólítsa a fiatalokat, ezért hozták létre a Színház+ csomagot, amely betekintést nyújt a szabadtér és a színház harmonikus világába. Az előadásra megváltott jeggyel a fiatalok részt vehetnek egy vezetett backstage és stage látogatáson, ahol a művészekkel való személyes találkozásra is akad lehetőségük. Három eltérő zenés műfajban hoztak létre projektcsomagot, amely a szabad választással egyedi és célzott jegyvásárlási lehetőséget kínál a megcélzott dramatikus előadásokra. A csomag előadásai között szerepel az Elisabeth musical, a Tosca és az Attila opera, valamint a Maribor Balett Carmina Burana és a Tavaszi áldozat balettelőadása. 

Pillanatkép a Margitszigeti Színház korábbi backstage látogatásáról (Fotó: Margitszigeti Színház)

„A Margitszigeti Színház küldetése, hogy az ifjabb generációval megszerettesse a színházat, vonzóvá tegye számukra a szabadtéren átélhető élményt az opera- és a balettestek alkalmával a Margitszigeten. A színház célja, hogy minél több fiatal válassza a kikapcsolódásnak ezt a formáját, fedezze fel a felszabadító közösségi élményt, a Színház+ csomagban kínált előadásokon. Közös érdek, hogy a fiatalok, a jövő generációja a saját tapasztalása alapján legyen a jövő színházlátogatója, akár az első meghatározó színházi-közösségi élmény által, itt a margitszigeti nyári színházban. Legyen a Margitszigeti Színház előadása egy meghatározó nyári kaland része, ahol a klasszikus műfajok sokszínűségével, a történetmesélés komplex élményével találkozhatnak” – mondta el Bán Teodóra a Margitszigeti Színház igazgatója és művészeti vezetője. 

Az erre a nyárra elindított ösztönző kísérleti programhoz a Margitszigeti Színház a három műfajhoz három elismert kiválóság támogatását kérte, akik örömmel fogadták a felkérést. Így a műfajok nagykövetei között találjuk Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnőt, Feke Pál, Junior Príma és Artisjus-díjas színész-énekest, valamint Bajári Levente, Harangozó Gyula-díjas táncművészt.

Azoknak, akik a programban részt kívánnak venni, a jegy@margitszigetiszinhaz.hu e-mail címen kell regisztrálniuk, az egyedi, jegyvásárláshoz szükséges kód-kulcsot válaszlevélben kapják meg.

Kiemelt kép: A Margitszigeti Színház nézőtere (Fotó: Margitszigeti Színház)