Ma délután, 51 éves korában, gyors lefolyású betegség következtében elhunyt Vadász Zsolt operett- és operaénekes, a Budapesti Operettszínház tagja. 

Vadász Zsolt Ózdon, 1972. október 23-án született, már gyermekkora óta vonzotta a színház és a zene varázslatos világa. Pályája alapjait a Goór Nagy Mária Szinitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában sajátította el, operett, opera és musicalszerepeket egyaránt énekelt. Első szerepét az Operettvilág Együttes Cigánybáró előadásában kapta, Ottokárt alakította. Ezután 1997-től 2001-ig az Egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol népszerű operettek és musicalek főszerepeit alakította. 2000 és 2002 között a Debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, ahol az operettszerepei mellet operaszerepekkel is megismerkedett. 2001 óta a Budapesti Operettszínház művésze volt, ahol az operettirodalom legnagyszerűbb bonvivanszerepit alakította.

Vendégszerepelt a Győri Nemzeti Színházban, a Debreceni Csokonai Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Kassai Állami Szinházban a Pilzeni J.K. Tyla Színházban. Rendszeresen turnézott előadásokkal és koncertekkel külföldön. Énekelt az USA nagyvárosaiban, New Yorkban, Chichagóban a Chichagói Szimfonikusokkal, Los Angelesben a Walt Disney Concert Hall-ban, Wasingtonban, Miamiban, Kanada nagyvárosaiban, Németországban, Oroszországban, Olaszországban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, Kazahsztánban, Omanban, Katarban, Bruneiben, Dubaiban és a Fülöp Szigeteken. A magyar nyelv mellet szerepei nagy részét játszom német, szlovák, cseh, olasz és orosz nyelven is. 2008-ban megkapta az Évad Operettszínésze kitüntetést.

Vadász Zsolt (fotó: Gordon Eszter/Budapesti Operettszínház)

Olyan operettekben láthattuk, mint a Csárdáskirálynő (Edwin), Marica grófnő (Tasziló), a Cirkuszhercegnő (Mr. X), A mosoly országa (Szu Csong), a Cigányszerelem (Jonel), A víg özvegy (Rosillon, Danilo), a Luxemburg grófja (René), a Denevér (Eisenstein, Alfréd), a Cigánybáró (Ottokár), a Kékszakáll (Kékszakáll), a Párizsi élet (Frick), a Mágnás Miska (Baracs István), a Sybill (Petrov, Nagyherceg) vagy a Mária főhadnagy (Jancsó Bálint). Operaszerepei közül kiemelkedik A varázsfuvola Taminója, a Szöktetés a szerájból Belmontéja, a Pillangókisasszony Pinkertonja, a Traviata Alfrédja, a Hoffmann meséi Hoffmannja vagy a Parasztbecsület Turidduja. Felesége Lukács Anita, operetténekesnő volt. 

Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.

Kiemelt kép: Vadász Zsolt (Fotó: Budapesti Operettszínház)