Roger Berlind, aki karrierje során több mint száz Broadway produkcióban dolgozott producerként, december 18-án hunyt el. A többszörös Tony-díjas üzletember 90 éves volt.

Berlind 1976-től meghatározó része volt a New York-i színházak életének. Hosszú és sikerekkel teli karrierje során világhírű Broadway és off-Broadway produkciókban is közreműködött, prózai és zenés darabokban egyaránt. Az előadásaiért összesen 25 Tony-díjat zsebelt be, legutóbb az Oklahoma! című klasszikus Rodgers és Hammerstein musical felújításáért jutalmazták 2019-ben. Berlind továbbá olyan híres musicalek producere volt, mint a Dear Evan Hansen (2017), a Hello Dolly! (2017) és a Gypsy (1990). 2003-ban az a megtiszteltetés érte, hogy a New Jersey-i Priceton Egyetemen megnyitották a róla elnevezett 360 fős Roger S. Berlind Theatre-t.

A Broadway-közösség a social médián keresztül fejezte ki a Berlind iránti tiszteletét és részvétét. „Köszönjük, hogy megosztottad velünk kedves szavaid, hogy megerősítettél minket a kézfogásoddal, valamint az előadásaink és a színház iránti szereteteddel.” – írta a Twitterén David Aaron Damane, aki 1997-ben Berlind egyik darabjában, a The Life című musicalben debütált a Broadway-n.

Kiemelt kép: Roger Berlind (Fotó: Variety)