Április 21-én Te vagy a legjobb ötletem címmel ad lemezbemutató koncertet Darvas Ferenc az Örkény István Színházban, amelyen a társulat tagjai, valamint meghívott művészek egyaránt részt vesznek.  

Darvas Ferenc a legtöbbet foglalkoztatott színházi zeneszerző, alkalmi együtteseivel közreműködő is. Többek között Bereményi Géza és Rigó Béla szövegeire írt zenét, de a legfontosabb szerzőtársa Várady Szabolcs. Emellett számos filmhez, tévé és rádiójátékhoz komponált zenét, zongorarögtönzéseivel a némafilmek világát elevenítette meg több múltat idéző mozielőadáson. Hobbija a négyjegyű számok azonnali összeszorzása, de eredeti produkcióival időnként fejszámolóművészként is fellép, ennek kapcsán egy kis kötetet is megjelentetett. A 75. születésnapját tavaly ünneplő zeneszerzőnek most először jelenik meg lemeze. Váradyval közös dalaikat egészen mostanáig csak színházi előadásokban, filmekben, rádiójátékokban lehetett hallani. Most azonban 23 dal került albumra, elsősorban színészek előadásában, Darvas Ferenc és alkalmi zenekara kíséretében.

Az esten közreműködik Csákányi Eszter, Lázár Kati, Katona László, Mácsai Pál, Ujj Zsuzsi, Roszik Hella, Sipos György, Szakál Tamás, Várady Szabolcs, valamint Darvas Ferenc és gyermekei, Darvas Benedek és Darvas Kristóf.

Kiemelt kép: Darvas Ferenc (Fotó: Stekovics Gáspár)