A Gyulai Várszínház május 6-án egy rövid közleményben tájékoztatta nézőit, hogy a járványügyi szabályozások figyelembevételével új programtervvel készülnek, ami szerint augusztus 15-től szeptember 5-ig tartanának egy miniévadot. Ebben benne lenne többek között egy Hamlet-bemutató, a hazai és nemzetközi sztárokat felvonultató Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál, Jazz Fesztivál, Márai Sándor Napok A kassai polgárok bemutatójával, illetve helyet kapnának kamaradarabok, musicalek és Trianonra emlékeztető előadások is. A teátrum bízik abban, hogy akár már korábban is tudnak előadásokat tartani.

A színház igazgatója, Elek Tibor elmondta, hogy az online térben továbbra is sokan érdeklődnek a további tervek iránt, és figyelemmel követik a munkájukat. A várszínház honlapján és hivatalos Facebook oldalán különféle játékokkal és online előadásokkal segítik élvezhetőbbé tenni közönségük otthon töltött napjait. Hamarosan a Sztalker Csoport tavaly nagy sikerrel bemutatott produkcióját, a Vízkereszt, de amúgy mindegy című előadását teszik majd láthatóvá, ezt pedig a 2018-as Búbocska című családi ördögmusical követi majd.

Az igazgató azt is megígérte, hogy amint biztos híreik lesznek a nyári előadásaik pontos időpontjairól, azokat is azonnal közlik.

Kiemelt kép: Részlet a Vízkereszt, de amúgy mindegy című előadásból (Fotó: Gyulai Hírlap)