Elek Tibor lett újabb öt évre, 2027. november 2-ig a Gyulai Várszínház igazgatója a gyulai képviselő-testület csütörtöki egyhangú döntése értelmében.

Elek Tibor vezetése alatt újabb fénykorát éli a Gyulai Várszínház. Elek Tibor kiválóan szintetizálja a Várszínház legnemesebb művészeti hagyományait, amelyeket egyúttal korszerű módon megújít. A Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválként több műfajt átölelve gazdag kínálatot biztosít a közönségnek, a művészeti minőséget mindig szem előtt tartva”- mondta el Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármestert.

Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, a Bárka című folyóirat főszerkesztője 2017. november 1. óta tölti be a Gyulai Várszínház ügyvezetői posztját. Vezetése alatt az elmúlt öt évben a teátrumban évadonként négy-öt saját bemutatót, köztük ősbemutatókat tartott, a hagyományos Shakespeare Fesztivál és a zenei fesztiválok mellett létrehozta az Erdélyi Hét elnevezésű színházai fesztivált és a nemzeti klasszikusok napjait, nagy hangsúlyt fektetett a történelmi tematikájú és a kortárs magyar darabok játszására. Az igazgató elmondása szerint azért fog dolgozni, hogy a jövőre 60 éves Gyulai Várszínház továbbra is közönségbarát, a legkülönbözőbb érdeklődésű és ízlésű közönségrétegeknek igényes ajánlatokat tevő, emlékezetes saját bemutatóival, színházi, zenei és egyéb fesztiváljainak, vendégelőadásainak és kamaraszínházi programsorozatának minőségével, szakmai színvonalával széleskörű elismerést kivívó intézmény maradjon az elkövetkező években is.

Kiemelt kép: Elek Tibor (Fotó: Gombos Ferenc)