Az elmúlt két évadban lejárt a mandátuma számos színházigazgatónak és olyan teátrumok vezetésére írtak ki pályázatot mint például a Nemzeti Színház, a Pesti Magyar Színház, az Örkény Színház, a Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a debreceni Csokonai és a Szegedi Nemzeti Színház, valamint a Budapesti Nyári Fesztivál programjait is szervező Szabad Tér Színház. Ezek egy részéről már korábban megszületett a döntés, három intézmény vezetőjének azonban a mai napon szavaztak bizalmat.

Az Örkény Színház igazgatói posztját 2020 és 2025 között továbbra is Mácsai Pál tölti majd be. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész a 2004-es alapítás óta vezeti a főváros ma egyik legnívósabb színházát, mely idén ünnepelte indulásának tizenötödik évfordulóját. 25 év után távozik a hetvenéves Budapest Bábszínház éléről Meczner János, a helyét pedig a jelenlegi igazgatóhelyettes, Ellinger Edina veszi át. A bábművész tizenöt évvel ezelőtt csatlakozott Budapest legnagyobb bábszínházához, ahol színésznőként és rendezőként is alkot, emellett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen oktatóként is dolgozik.

Tovább folytathatja 1992-ben megkezdett munkáját a Kolibri Színház vezetőjeként Novák János. A Jászai Mari-díjas csellista, zeneszerző és rendező ugyanis újfent elnyerte a Jókai téren található ifjúsági színház igazgatói mandátumát.

A Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokat nyaranta számtalan kulturális programmal feltöltő Szabad Tér Színház vezetéséről nem született döntés, információink szerint újra kiírják a pályázatot.

Kiemelt kép: Novák János (fotó: szinhaz.org), Ellinger Edina (fotó: Földházi Árpád/Mandier) és Mácsai Pál (fotó: Örkény Színház)