A napokban jelenik meg Zubornyák Zoltán színész, rendező és producer könyve El nem mesélt történetek címmel a Kossuth Kiadó gondozásában.

Zubornyák Zoltán 1986-ban került színészként a Miskolci Nemzeti Színházhoz, 1990-től a Nemzeti Színház, 1991-től a Békéscsabai Jókai Színház, 1992-től pedig a Vidám Színpad és a kecskeméti Katona József Színház művésze volt. 1996-ig bezárólag játszott mindezek mellett az egri Gárdonyi Géza Színházban, a tatabányai Jászai Mari Színházban, a Játékszínben, a budapesti Katona József Színházban és a Nemzeti Színházban. 1996 és 2000 között igazgatója – művészeti vezetője -, valamint rendezője volt a tatabányai Jászai Mari Színháznak, 2001-ben megkapta az Esztergomi Nyári Játékok, valamint az Aranytíz Ifjúsági Centrum művészeti igazgatói posztját is. 2004 és 2011 között igazgatta a Ferencvárosi Művelődési Központot és Intézményeit. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán és a Komlósi Oktatási Stúdióban mint beszédtechnika és kommunikáció-elmélet oktató működött. A Seven Arts – az első magyarországi színészügynökség – alapító tagja, valamint tulajdonosa volt.

Zubornyák Zoltán úgy lett színházi ember, hogy játszott, rendezett, igazgatott, menedzselt, írt és olvasott. Most megjelenő, El nem mesélt történetek című könyvével megköszön és igazságot szolgáltat. Titkos színészeknek, akiket felfalt a pálya, nagy tudású rendezőknek, akik rosszkor voltak sehol, és áldozatkész színházi embereknek, akik nélkül nem működött volna egyetlen színház sem, soha. A kreativitás prédáinak.

A 320 oldalas kötet a Kossuth Kiadó gondozásában jelenik meg.

Kiemelt kép: Zubornyák Zoltán (fotó: Zubronyák Zoltán facebook oldala)