Február 10. éjfélig van lehetőségük benyújtaniuk pályázatukat a Godot Katalizátor-díj iránt érdeklődő képzőművészeknek. A Godot Kortárs Művészeti Intézet (GICA) által alapított díj olyan hazai színtéren alkotó művészek számára nyújt támogatást, akiknek extra lendületre van szükségük pályájuk derekán.

A kétévente meghirdetett díjra 35 éven feletti művészek és 5 éve működő művészcsoportok is egyaránt pályázhatnak. A fődíj egy önálló kiállítás a budapesti Godot Kortárs Művészeti Intézetben és 1 millió forint honorárium. A finalisták szűk köre csoportos kiállításon mutatja be pályaműveit. Közülük, helyszíni szavazással, a közönség választ egy nyertest, aki 500.000 forint honoráriumban részesül.

Mivel a Godot Kortárs Művészeti Intézet nemcsak a pályakezdő fiatalokat támogatja, hanem a pályájuk csúcsán lévő művészeket is, a frissen alapított díj az anyagi támogatás mellett kiállítási lehetőséget is teremt a nyertesek számára az Intézet impozáns tereiben. A tárlat megvalósításához a GICA biztosítja a kurátort, a helyszínen az építőcsapatot, a lejátszó berendezéseket, fénytechnikát, a szállítást a műterem és a GICA között, az alkotások biztosítási költségeit, a megnyitó cateringjét, átvállalja a megnyitó személyi honoráriumát, a keretprogramok költségeit. A nyertes művész bevonásával megalkotja a kiállítás grafikai és kommunikációs tervezését, a PR és sajtómunkát.

A pályázat benyújtásáról, zsűrizés menetéről, határidőkről ide kattintva tájékozódhatnak.

Kiemelt kép: Godot Katalizátor-díj plakátja (Fotó: GICA.hu)