Október 23-án, mindössze egyetlen alkalommal látható az Átriumban a Nézőművészeti Főiskola. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház egészen kivételesen szórakoztató előadásából megtudhatjuk, hogy milyenek is vagyunk, mi nézők a színházban és a színházon kívül.

Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című darabja több mint 15 éve látható Budapesten, jelenleg a Centrál Színházban nevethetünk együtt Katona Lászlóval, Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház tavaly mutatta be a saját verzióját, Urbán András rendezésében, egyfajta demonstrációjaként annak, hogy a színház nem csak andalító és elvárásoktól túlterhelt lehet, hanem olyasvalami is, ami éppen rólunk szól, szórakoztatóan, friss és nyers őszinteséggel. A darab a színházban, illetve az előadásokon megjelenő viselkedésmodelleket tanulmányozza, ezeket a tapasztalatokat használja fel nyersanyagként, a valós és vélt konfliktusokat fogalmazza meg sajátos, humoros módon, egy kontrollált interaktív színházi showműsor keretében, nem kímélve egyik oldalt és önmagát sem. Urbán András Európa-szerte ismert, kivételes humorú színházi alkotó, rendezései mentesek mindennemű mellébeszéléstől és sallangtól, nyíltan beszél, de érzékeny humorral, közvetlen stílusban. Az idei évadban több előadása is látható lesz az Átriumban vendégjátékként (ennek első állomása a Nézőművészeti Főiskola), januárban pedig a színház számára rendez majd darabot.

Az október 23-án, 19 óra 30 perckor kezdődő előadásban Balázs Áronnak, Mészáros Gábornak és Kucsov Borisznak tapsolhatunk majd.

Kiemelt kép: Jelenet a Nézőművészeti Főiskola című előadásból (fotó: szabadkai Kosztolányi Dezső Színház)