Október 12-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mintegy 70 hallgatója járta be a Nemzeti Színház épületét, vett részt a grúz rendező, Avtandil Varszimasvili részvételével zajló A kaukázusi krétakör próbáján, beszélgetett Vidnyánszky Attilával, a teátrum vezérigazgatójával, valamint drámapedagógiai műhelyprogramot is szerveztek számukra.

A programot dr. Kaposi József, az egyetem Vitéz János Tanárképző Központ Tanárképző Tanszékének docense kezdeményezte, aki elkötelezett híve a drámapedagógiának immár évtizedek óta. A résztvevők is főként olyanok közül kerültek ki, akik foglalkoznak drámapedagógiával, vagy színháztudománnyal. A csaknem egész napos programon a fiatalok először megnézték A kaukázusi krétakör próbáját. Ezt megelőzően, ráhangolódásképpen Kozma András dramaturgot és a grúz rendezőt, Avtandil Varszimasvilit hallhatták a készülő előadásról, az alkotók beszéltek a koncepcióról, arról, hogy egy egyáltalán nem szokványos, újszerű produkció formálódik Brecht darabjából. Ezután a sajtó munkatársaival együtt végignézhették az előadás próbáját, majd lehetőségük nyílt Vidnyánszky Attilával beszélgetni.

A program épületbejárással, illetve drámapedagógiai foglalkozással zárult, amelyen a János vitéz és a Csongor és Tünde előadásaihoz kapcsolódó drámapedagógiai műhelymunkával ismerkedhettek meg az egyetemisták. Várhatóan lesz folytatása a programnak, dr. Kaposi Józseffel tervezik a hallgatók gyakorlati képzésének kibővítését a színházban, illetve azt is, hogy esetleg a Pázmányon működő egyetemi színpadok bemutatkoznának a teátrumban.

Kiemelt kép: Dr. Kaposi József és Vidnyánszky Attila a Pázmányról érkezett diákok előtt az Ők tudják mi a szerelem című előadás díszletében (Fotó: Eöri Szabó István)