November 28-án Peter Shaffer Rövidzárlat (Black Comedy) című vígjátékát láthatja a közönség a Veres 1 Színházban. Az előadás egy komikus csavart is tartogat: a darab szerzőjének kifejezett utasítása, hogy a Black Comedy első néhány percét a színészek teljes sötétben játsszák.

Peter Shaffer, az Amadeus és az Equus szerzője kevéssel a szexuális forradalom előtt írta a Rövidzárlatot. A történet szerint Brindsley, a fiatal szobrász áramkimaradás miatt egy sötétlő lakásban reked. Várt és nem várt vendégei a sötétben egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna. A szereplők mindent tisztán látnak, hiszen „náluk” világos van. Amikor azonban elmegy az áram, és világosságba borul a színpad, ők elkezdenek a „sötétben” tapogatózni. Ez a fordított helyzet számtalan humoros pillanat forrása az előadás során, és a legutolsó percekig sem érezzük ezt a kitekert helyzetet unalmasnak, elhasználtnak. Igazi kacagtató bohózat, amely amellett, hogy örömjáték, színészt és rendezőt próbára tevő valódi szakmai kihívás is egyben.

Hogy hogyan birkózott meg a kihívással a darab rendezője, Nagy Sándor, valamint a főszerepet játszó Nagy Balázs, Csáki Edina, Zorgel Enikő, Kerekes József, Csonka András, Molnár Gyöngyi, Janik László, Krajnik-Balogh Gábor, az kiderül november 28-án a Veres 1 Színházban.

Kiemelt montázskép: Nagy Balázs (Fotó: Győri Nemzeti Színház), Nagy Sándor (Fotó: Veres 1 Színház), Csonka András (Fotó: Jegy.hu)