A nagy sikerrel bemutatott 10 után sem lazít a Radnóti Színház társulata, januárban máris megkezdődött két újabb előadás próbája. Február végén áll színpadra a teátrumban Alföldi Róbert új rendezése, majd ezt követően, de már márciusban láthatja a közönség a Gloria premierjét, melyet a Radnóti fiatal színészeivel Hajdu Szabolcs álmod színpadra egy új helyszínen, a Tesla Loftban.

A Gloria olvasópróbája (fotó: Falus Kriszta)

Branden Jacobs-Jenkins színdarabját Totth Benedek fordította. A Gloria egy szatirikus korrajz, amely tökéletesen leképezi az emberi viszonyokat, és a média hatását. A darab a 20-30 éves generáció aktuális témáit járja körül, a munkaerőpiacon való boldogulás nehézségeit, az egymástól való elszigetelődés veszélyeit, mindezt hangsúlyosan az internet korában. A történet ugyanis 2010 környékén játszódik, a helyszín pedig egy New York-i magazin irodája, ahol az asszisztensek igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a vállalati hierarchiában önmagukat jó helyre pozicionálják. A hétköznapi csatáik közepette azonban nem veszik észre, hogy démonokat teremtenek maguk között.

Szereplők: Porogi Ádám (Dean/Devin), Sodró Eliza (Kenda/Jenna), Lovas Rozi (Ani/Sasha/Callie), Martinovics Dorina (Gloria/Nan), Vilmányi Benett (Miles/Shawn/Rashaad), Rusznák András (Lorin)
Alkotók: Kelemen Kristóf (dramaturg), Nagy Fruzsina (jelmeztervező), Peter Sparrow (díszlettervező), Farkas Erzsébet (súgó), Ari Zsófi (ügyelő, a rendező munkatársa), Hajdu Szabolcs (rendező)
Bemutató: 2019. március 9., Tesla Loft

Kiemelt kép: A Gloria olvasópróbája (fotó: Falus Kriszta)