November 24-től tűzi műsorra megújuló repertoárjának legújabb darabját a Karinthy Színház, Dobó Kata és Réti Barnabás főszereplésével.

A darab az 1977-es Ettore Scola olasz filmrendező azonos című filmklasszikusa alapján készült, a filmvásznon még Sophia Loren és Marcello Mastroinanni főszereplésével. A történet a fasizmus csúcsán lévő Rómában játszódik, azon a napon amikor Hitler és Mussolini ünnepélyes keretek között találkoznak. A Karinthy színpadán Dobó Kata és Réti Barnabás viszik színre a két magányos embert, akik minden előítéletük és kétségbeesésük ellenére vonzalmat éreznek egymás iránt, aminek hatására megkérdőjelezik mindazt, amiben addig hittek.

„A szereplőknek ki kell állniuk önmagukért és lelki értelemben válnak legyőzhetetlenné azzal a bátorsággal, amit képviselnek. Ez egy mindannyiunknak szóló üzenet” – emelte ki a darabok főszereplője és fordító-dramaturgja, Réti Barnabás.

Az Egy különleges nap a Budapest Playhouse műsoraként került megrendezésre Iványi Árpád rendezésében. A cég önálló produkciós műhelyként kezdte a munkát tizenöt évvel ezelőtt, alkotói a klasszikus, egyetemes történetmesélés hívei, akik igazi úttörők a maguk világában. Több sikeres projekten is túl vannak már, mint Stephen King Tortúrája vagy a Fat Pig, de az ő nevükhöz köthető az augusztus 20-i állami tüzijáték megújulása az elmúlt két évben.

Kiemelt kép: Jelent az Egy különleges nap című darabból (Forrás: jegy.hu)