90. születésnapját ünnepli a Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Galambos Erzsi, tiszteletére pedig egy fordulatos, zenés tévéjátékot tűz műsorára december 18-án, szombaton, 21:05-től az M5: ez nem más, mint a George Feydeau színdarabja alapján, Heltai János fordításában és Horváth Ádám rendezésében készült Osztrigás Mici

1984-ben ezért a szerepért kapta meg a művésznő a Tévékritikusi díjat, most pedig az otthonunk kényelméből élhetjük át (újra vagy először) a történetet. A sztori szerint Dr. Petypon (Bárdi György) és Dr. Montgicourt (Szilágyi Tibor) egy nehéz műtét után elmennek mulatni egyet a Maximba, azonban Petypon az átdorbézolt éjszaka után arra ébred, hogy az ágyában alszik a Maxim egyik hölgye, Mici, viszont a felesége hangját is hallja a másik szobából. A botrányt elkerülendő a barátja segítségével követ el mindet annak érdekében, hogy titok maradjon, kicsoda az a Mici. 

Az Osztrigás Mici a Magyar Rádió és Televízió Énekkarában és Szimfonikus Zenekarának, valamint a Magyar Állami Operaház Balettkarának bevonásával valósult meg, a további szerepekben Tábori Nóra (Petyponné), Mensáros László (Tábornok), Szatmári István (Abbé), Örkényi Éva (Hercegnő), Gyimesi Pálma (Ponantné), Málnay Zsuzsa (Clémentine), Bakó Márta (Virettenné), Csűrös Karola (Vidaubantné), Farkas Zsuzsa (Clauxné), Gyabronka József (Kisherceg), Gáti Oszkár (Corignon), Latabár Kálmán (Első úr), Benkóczy Zoltán (Második úr), Kéry Gyula (Etienne), Sárosi Gábor (Konferanszié), Sugár István (A Maxim tulajdonosa) és Viktor Gedeon (Inas) látható. 

A forgatókönyvet Szenes Iván írta, a vezető operatőr Nagy József volt, a zenét Fényes Szabolcs szerezte.

Kiemelt kép: Galambos Erzsi (Fotó: József Attila Színház)