A Filter Produkció és a PB2 Company október 31-én mutatja be a LIZZIE című rockmusicalt a RaM Színházban Tucker András rendezésében.

A történet egy 1892-ben történt valós eseményen alapul: egy kegyetlen gyilkosságot mesél el, melyet 130 éve sok rejtély övez. Az amerikai Lizzie Bordent a Massachusetts állambeli Fall Riverben apja és mostohaanyja baltás meggyilkolása miatt bíróság elé állították, majd felmentették. Történetét már több film is feldolgozta, sőt, olyan mítosz épült köré az évek során, hogy a gyilkosság helyszíne, a Borden-ház ma már múzeumként üzemel. A sztori alapján készült musical bemutatóját 2009-ben tartották New Yorkban, azóta pedig már 4 kontinensen, 6 ország több mint 60 városában lendült Lizzie gyilkos fejszéje. Steven Cheslik-deMeyer, Tim Maner és Alan Stevens Hewitt musicaljét számos díjjal jutalmazták, nyolcszor a legjobb zenei díjat is kiérdemelte.

A musical négy fiatal nő szemével foglalkozik a szexuális zaklatás és a gyilkosság témájával, bemutatva a nők közötti érzelmeket és szerelmet, mindezt érzékeny lélekkel, de kemény dallamokkal. A címszerepben Kovács Lottit és Kardffy Aishát láthatja a közönség. Lizzie testvérét, Emmát Foltányi Edina és Faragó Alexandra alakítja. Bridget, a szobalány bőrébe Nagyabonyi Emese és Grubits Blanka bújik, míg Alice, a szomszéd lány szerepét Andrádi Zsanett és Gadó Anita játssza. Az élő rockzenét a Horror-RockBand tagjai, Felszegi Dalma (billentyű), Kurucz Ádám (gitár), Hegedűs Dániel (gitár), Péter Tamás (basszusgitár), Ölveti Mátyás (cselló), Kéringer Lőrinc (dob) szolgáltatják. Az előadásban részt vesznek a Pécsi Balett táncművészeiből alakult kortárstánc formáció, a PB2 Company táncművészei, Frank Edina, Pintér Rebeka, Szabó Márton, Szendrői Bence és Tuboly Szilárd. A koreográfiáért Vincze Balázs felel, a produkció zenei vezetője Rácz Márton, a szövegkönyvet és a dalszövegeket Cseh Dávid Péter fordította.

Kiemelt kép: Szabó Márton és Kardffy Aisha a LIZZIE című rockmusical próbáján (Fotó: Korponay Zsófi)