Nyáron mutatkozott be Eiles Károly rendező és operatőr kisfilmje, a Kiégve, amelyet korlátozott ideig most bárki megtekinthet a YouTube-on keresztül. Az alkotás napjainkban, Magyarországon játszódik, és egy Endre (Botka Ákos) nevű egyetemi tanár áll a középpontjában, aki pszichológiát oktat.

A férfi magának való, nehezen kapcsolódik másokhoz: bár tüntetni jár a tanárok jogaiért, valójában ezzel sem tud teljesen azonosulni. Az élete azonban megváltozik, amikor végső elkeseredésében Endréhez fordul egy hallgatója, és ő hanyagságból későn veszi észre a vészjósló jeleket: a lelkiismeretfurdalás és a rendőrök érdektelensége miatt a saját kezébe veszi a nyomozást. 

A filmezést autodidakta módon tanuló Eiles elmondása szerint már a gimnázium után reklámfilmeket készített, a Kiégve forgatókönyve pedig évek óta a fiókjában várt. A témája azonban 2022 végére annyira aktuálissá vált, hogy nem volt kérdés számára, el kell készítenie. A 45 perces kisfilm saját költségvetésből, a Fórum Színházi Közösség színészeivel valósult meg. A főszerepben Botka Átkost láthatjuk, a mellékszerepekben pedig feltűnik Nagy Nikolett, Patócs Viktória, Sági Soma, Frigyik Aldó, Lélfai Gyöngyvér, Molnár Éva, Tóth Bella, Smidéliusz Anna, Morvay Zsigmond és Eiles-Ulicsák Zsófia.

Kiemelt: Kiégve plakátrészlet (Fotó: Profilm)