Februárban új bemutatóra készül a KV Társulat. A 2007-ben alakult független színházi alkotócsapat ismét egy aktuális, női témához nyúl, és Euripidész Médeia című klasszikusát dolgozzák át Czukor Balázs rendezésében. A görög tragédiák közül ez a mű volt talán a legnagyobb hatással a drámairodalomra, és a férje hűtlenségét kegyetlen eszközökkel megbosszuló Médeia történetét számtalanszor színpadra vitték már.

A Médeia plakátfotója (fotó: KV Társulat)

A 12 éve működő társulat a Trafóval közösen létrehozott új produkciójában arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi történik akkor, ha egy látszólag jól működő házasságot hirtelen felrúg a férfi, és el akarja hagyni a feleségét? Milyen kiutak maradnak a nő számára, ha nem tudja, nem akarja férje döntését elfogadni? Bevonhatja-e kettejük konfliktusába a gyerekeiket? Médeia mindent feláldoz a szerelemért, ám mégis elveszíti azt.

Czukor Balázs rendezésében a darab összes szereplőjét négy színésznő kelti életre a színpadon. A Médeia bemutatója február 27-én és 28-án lesz a Trafóban, a főszerepekben pedig Radnay Csilla, Spiegl Anna, valamint a KV Társulat két alapítója, Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina lesz látható. Az előadás tervezett hossza 90 perc.

Kiemelt kép: Kovács Juju