A Petőfi Kulturális Ügynökség, a Petői Irodalmi Múzeum, a POKET csapata, valamint az Akvárium közösen rendezi meg a költészet napja alkalmából az IRODALMI Kavalkád névre hallgató egész napos irodalmi fesztivált. Az április 10-i eseményen két szerzőre fókuszálnak, a programok Tamási Áron születésének 125., és Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójához kötődnek.

Az egész napos IRODALMI Kavalkád célja nemcsak az, hogy egy-egy jelentős szerzőre fókuszáljanak, és jobban megismertessék az életüket, hanem az, hogy a jelenünkben, a mában helyezzék el őket. Mit üzen nekünk Nemes Nagy Ágnes, aki munkásságának egyik legnagyobb érdeme: máig itt van velünk, megszólítja az olvasókat, finom, egymásra rétegzett költői képeivel, erejével, megalkuvást nem-tűrő hangjával, figyelmével, tanulásával hatással van a mai kor alkotóira és mindannyiunkra. Mit jelent Tamási Áron otthon keresése, aki így fogalmaz: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne?”

Az egész napos rendezvényen gyerekkoncert, irodalmi beszélgetés, felolvasószínház, kézműves foglalkozás, vetítés, szabadtéri kiállítás, koncert és színház is várja az érdeklődőket. A POKET csapata bemutatja a negyedik POKET versantológiát, beszélgetnek az új kötetekről, a hűségprogramról, valamint kvízzel is készülnek a POKET Zsebkönyvek 4. születésnapja alkalmából.

Az IRODALMI Kavalkád házigazdái: Juhász Anna és Vecsei H. Miklós. A részletes program az esemény Facebook oldalán olvasható.

Kiemelt kép: POKET – Irodalmi Kavalkád