Egész héten virtuálisan ünnepli a gyermekeket a BKV és a Magyar Telekom: a két vállalat online programokat és nyereményjátékokat szervez gyermeknap alkalmából.

A BKV virtuális kikapcsolódással és játékkal várja a gyermekeket Facebook-oldalán, ahol már hétfőn elindult a „gyermekek hete”. Az érdeklődők minden nap találnak valamilyen szórakoztató vagy elgondolkodtató bejegyzést. A gyerekek megmutathatják és elmesélhetik, mi hiányzott számukra a leginkább az elmúlt időszakban: a szervezők rövid kisfilmeket és meséket várnak arról, melyik a kedvenc járművük, melyik vonalon szeretnek leginkább utazni, mi a legizgalmasabb számukra a városi közlekedésben. Emellett borítókép készítéséhez kapcsolódóan is szerveznek játékot: a legjobb fotókat, rajzokat gyermeknapon mindenki láthatja majd. A hét minden napján játékok, többek között kvízek, kifestők, logikai fejtörők is várják a gyerekeket.

A Magyar Telekom a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházzal és a KEDD stúdióval, a kufli animációs rajzfilmsorozat alkotóival együttműködve különleges online mesesorozattal készül a Tavaszi Digitális Gyerekhétre. A vállalat a gyermeknap alkalmából a Kolibri Színház mellé áll, hogy annak tagjait és művészeti munkáját segítse: az őszre halasztott Egy kupac kufli című darab négy előadására szóló jegyek megvásárlásával és további 1 millió forint egyszeri támogatással. A tartalmak között helyet kapnak Dániel András népszerű meséi is. A kufli animációs rajzfilmsorozat alkotóinak, köztük magának a szerzőnek tolmácsolásában hallhatják az érdeklődők a kedvenc kufli meséiket a Magyar Telekom gyermekek otthoni foglalkozására készített előadói online platformján. Emellett a Kolibri Színház művészei is előadnak egy-egy általuk választott mesét digitálisan.

Kiemelt kép: A kufli című rajzfilmsorozat szereplői (kép: Magyar Telekom)