Megtartották a Nem félünk a farkastól olvasópróbáját a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Edward Albee drámáját (Hamvai Kornél fordításában) Czukor Balázs állítja színpadra.

A dráma cselekménye mindössze egyetlen éjszaka alatt játszódik, de bőven elég az este 11-től hajnalig tartó idő-intervallum, hogy szereplőink – két házaspár – álarca végleg lehulljon, szétrombolva ezzel minden illuziót, amelyet addig fenntartani igyekeztek. Egy kerti parti után a már eleve kissé ittas Martha meghívja vendégségbe magukhoz egyetemi tanár férje, George új kollégáját, a biológia szakos Nicket a feleségével együtt egy kis ismerkedésre. A laza beszélgetésként induló este alkoholmámoros rémálommá válik: az előadás végére minden szereplő titkok és egyéb élethazugságok nélkül, megtörten hajtja álomra a fejét.

A tavasszal bemutatásra kerülő előadásban – a színház a téli hónapokra bezár, de próbákat tartanak – Tóth Ildikó, Sághy Tamás, Kovács Tamás és Ballér Bianka lesz majd látható. A jelmezeket Surányi Nóra, a díszletet Horesnyi Balázs tervezi.

Kiemelt kép: Tóth Ildikó (Fotó: Székesfehérvár.hu)