A KONTRA.POP nevű formáció felülve az utóbbi években oly divatos feldolgozás-hullámra, most az EDDA Művek egyik legismertebb slágerét gondolta újra, melyhez egy ötletes low budget klipet is készítettek.

Az elmúlt időszakban óriási népszerűségnek örvend régebbi dalokat feldolgozni vagy bizonyos részüket beemelni egy friss szerzeménybe, így született meg a KONTRA.POP Minden sarkon álltam már coverje, amely 2023 év végén landolt a digitális zeneáruházak kínálatában és azóta már tisztán látszik, hogy az emberek szívesen pörgetik a tracket ebben az új drum’n’bass verzióban.

A KONTRA.POP formáció megálmodója Shuey hosszú évekig kizárólag keményebb műfajokban tevékenykedett, főleg a rock- és metálszcénában mozgott különböző produkciókban. Mindig is a frontemberek szerepköre hozta lázba, ezért a tavalyi év során úgy döntött, hogy más stílusokban is kipróbálja magát ebben a pozícióban. Elkezdték foglalkoztatni a könnyedebb műfajok, illetve a magyar dalszövegek. Ez volt az a pont, amikor nekiállt olyan alkotótársat keresni, akivel együtt dolgozhatnak számötletein. „Nem kellett sokáig keresgélnem, amíg rátaláltam Havas Mikire. Mindenki ismeri őt, az Irie Maffia zenekar alapítója és ex-basszusgitárosa, aki Mikoo név alatt zenei producerként is tevékenykedik. Nekem mégis inkább a produceri munkái tetszettek jobban, és megszólítottam egy születendő dalom meghangszerelése és producerelés miatt. Gyanútlanul igent mondott” – fogalmazott. Mikoo jelenleg Franciaországban él, ahol saját hip-hop/trap/R’nB/soul projektjén dolgozik Beatz Diary Paris vol. 1 címen nemzetközi és hazai előadókkal.

A KONTRA.POP dal sikerén felbuzdulva készített egy frappáns low budget videóklipet, a forgatásról pedig a következő részleteket osztották meg:

„Nehogy véletlenül valaki azt higgye, hogy ezt komolyan gondoltuk. Ez egy szó szerint 0 forintos klip, amelynek a felvétele alatt kifejezetten kimelegedtünk, röhögtünk hasgörcsig, annak ellenére, hogy amikor otthonról elindultam a helyszínre, akkor -8 Celsiust mutatott a mérő. Nem tudom, hogy lesz-e akkora megtekintés rajta, hogy bajba kerüljünk a téma miatt. Ha meg tömegek vennék komolyan, akkor tényleg úgy érzem, hogy megérett az emberiség a kipusztulásra, és hogy elvigyenek minket az élienek szexrabszolgának.”