Decemberben két előadás is jubilál a Thália Színházban: az Alul semmi a 150., a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban pedig a 200. előadásához érkezik.

Simon Beaufoy Alul semmi című darabját Magyarországon először a Tháliában láthatta a közönség Réthly Attila rendezésében. A legendás film színpadi változatát 2015 októberében mutatták be, és rögtön a közönség egyik legnagyobb kedvencévé vált. A töretlen sikerű előadás számos szereplőcserét is megért már, a darab gyerekszereplői az évek alatt felcseperedtek. A két munkanélküli darukezelőt, akiknek a csodálatos ötlet kipattan a fejéből – miszerint sztriptízzel kereshetnek pénzt, hogy kisiklott életüket helyrehozzák – viszont a kezdetektől fogva Szabó Győző és Nagy Viktor játssza. Mellettük jelenleg Vida Péter, Ember Márk, Mózes András és Zayzon Zsolt látható a főbb szerepekben, többek között velük is találkozhatunk a december 3-i, 150. előadáson.

December 21-én a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban 200. alkalommal kerül színre. Marc Camoletti francia vígjátéka két férfi főszerepét – a léha szerelmi életet élő menő építészt és a kissé balfácán, volt iskolai barátot – Pindroch Csaba és Vida Péter alakítják. A minden titkot ismerő, nélkülözhetetlen házvezetőnő szerepében Molnár Piroska, a csinos arajelöltekében – akik ráadásul mindhárman légiutas-kísérők – pedig Mórocz Adrienn, Gubás Gabi és Tóth Eszter láthatók. A 2013. október 5-én bemutatott előadást szintén Réthly Attila állította színpadra.

Kiemelt kép: Vida Péter, Molnár Piroska és Gubás Gabi a Boeing, Boeing című előadásban (Fotó: Kállai-Tóth Anett)